Teknikalarmer og overvågning på Planteskolen i Egå

ADK Teknik har leveret en komplet kameraovervågningsløsning og en række teknikalarmer på Aarhus Kommunes planteskole i Egå – løsninger, der beskytter både mennesker og dyrebar produktion.

Planteskolen i Egå hører under Jobcenter Skejbygaardsvej i Aarhus Nord og er dermed en del af Aarhus Kommunes tilbud til mennesker, der skal tilbage på arbejdsmarkedet.

Planteskolen drives som en virksomhed med gartneri, planteskole og en mindre anlægsafdeling, og Planteskolen har typisk 60-70 personer ansat ad gangen i kortere eller længere tid.

Til daglig er der 6 uddannede gartnere på stedet, der fungerer som faglige ledere og mentorer for de borgere, der arbejder på planteskolen.

Og selv om der hele tiden tages hensyn til borgernes forskellige behov og forudsætninger, er der mødepligt og faste arbejdstider, for hele planteproduktionen sælges på almindelige markedsvilkår.

Også en kommerciel virksomhed

Jørgen Serup er gartner og arbejder til daglig med de borgere, der er i et forløb hos planteskolen. Han fortæller: ”Vores primære funktion er at være et værksted for borgere, der skal tilbage på arbejdsmarkedet.

Men vi er også en kommerciel virksomhed, der har en produktion til en værdi af 3,5 mio. kr. hvert år, og vi sælger vores produkter til det meste af Europa. Fordi vi har væksthuse, er der egentlig ganske meget, der kan gå galt og kan ødelægge en hel produktion, og derfor har vi brug for overvågning af området – på flere måder.

ADK Teknik har været vores partner på det område siden 2013, og det er vi meget tilfredse med.”

Teknikalarmer beskytter planterne og redder produktionen

I væksthusene er der installeret en række teknikalarmer, der har til formål at overvåge temperaturen i væksthusene. Planteskolen kan digitalt definere de rammer, temperaturen skal ligge indenfor, og det har givet en stor gevinst. Hvis temperaturerne ikke er helt rigtige – hvis de stiger eller falder kraftigt – kan man miste hele produktion i et drivhus, og det koster mange penge.

På samme måde har ADK Teknik installeret vandalarmer, der giver besked, hvis vandtrykket falder – igen fordi manglende vanding kan slå en hel produktion ihjel, og det vil man helst undgå.

”Løsningen fra ADK Teknik, hvor der også er digital fjernovervågning, har faktisk reddet vores produktion to gange på de få år, vi har haft den,” siger Jørgen Serup. ”Det giver os et stærkt sikkerhedsnet og masser af tryghed i det daglige. Man kan aldrig sikre sig helt, for der kan ske menneskelige fejl, men vi er i hvert fald sikret væsentligt bedre end før.”

Kameraer i stedet for smadrede ruder

Jørgen Serup fortæller også, at ADK Teknik har været med til at reducere antallet af indbrud ganske betragteligt ved at sætte kameraer og advarselsskilte op.

”Det er omsonst at låse drivhuse af,” siger han. ”Hvis en dør er låst, bliver ruderne bare sparket ind i stedet for, og det er faktisk værre.

Derfor er kameraovervågning vigtigt, både fordi det kan skræmme tyvene væk, og fordi vi har dokumentation, hvis der alligevel skulle ske et indbrud.”

Service er alfa og omega

Udover de konkrete fordele ved at have kameraer og teknikalarmer installeret, er Jørgen Serup også meget tilfreds med ADK Teknik som partner:

”Ja, jeg vil sige, at vi er meget tilfredse med samarbejdet. ADK Teknik er en troværdig partner, der altid stiller når vi har behov for det.

Og det er et krav at være særdeles serviceminded i dag, for man er så afhængige af sine leverandører. ADK Teknik har også evnen til at få sat skub i tingene i en fart – og det er mindst lige så vigtigt for os.”

Kontakt os for et tilbud

Ring +45 71 990 990 eller skriv til os allerede i dag, hvis du har brug for installation, service eller opgradering af adgangskontrol.